HUISDIEREN



  • Curatieve diergeneeskunde
  • Preventieve diergeneeskunde:
  • Chirurgie
  • Gasanesthesie
  • Digitale radiografie
  • Microscopie
  • Echografie
  • Tandheelkunde
  • Bloedanalyse
  • Voeding
Curatieve diergeneeskunde

Bij ziekte of blessures wordt systematisch te werk gegaan. De dierenarts kiest op basis van gesprek en onderzoek welke eventuele bijkomende onderzoeken nodig zijn. Na de diagnose wordt een behandeling ingesteld of, na overleg met de eigenaar, een chirurgische ingreep uitgevoerd.
Indien nodig kunnen we uw dier één of enkele dagen hospitaliseren indien er intensieve zorgen nodig zijn of voor herstel na bepaalde operaties.
In onze hospitalisatie is er speciale aandacht voor strikte hygiëne en comfort op hoog niveau. Onder andere een speciaal ventilatiesysteem en vloerverwarming per hokje dragen hier toe bij.
Er zijn een ruim aantal hokjes, zodat de mogelijkheid geboden wordt om uw huisdier vooraf binnen te brengen voor een operatie of onze zorg en bijvoorbeeld na uw werk terug op te halen.

Preventieve diergeneeskunde:

Bescherm uw dier tegen gezondheidsproblemen en voorkom ziektes.

Regelmatige preventieve behandelingen:

  • Anti-parasitaire behandelingen: regelmatig ontwormen en behandelen tegen vlooien en teken is sterk aangeraden.
  • Vaccinaties: nodig om besmettelijke ziektes, die vaak moeilijk of niet te genezen vallen, te voorkomen.
    Jonge dieren, die nog hun immuniteit moeten opbouwen, en oudere dieren, die een verzwakte immuniteit hebben, zijn extra gevoelig en hebben daarom hun vaccinatie meer dan nodig. Ook wie zijn diertje mee neemt op reis naar het buitenland, moet zich in orde stellen met vereiste vaccinaties van het land.
  • Tandverzorging en tandheelkunde zorgen voor een goede vertering en vermijden onaangename mondgeuren.

Controle en opvolging van oudere dieren. Een bloedonderzoek hoeft niet altijd uitgevoerd te worden als het dier al ziek is. Jaarlijkse bloedanalyses geven individuele referentiewaarden, waardoor bij een afwijking vastgesteld tijdens een volgend onderzoek, direct en effectief kan ingegrepen worden. Hierdoor kan de levenskwaliteit en levensverwachting, ondanks de ziekte, sterk verhogen.

De dagelijkse zorg, deze niet onderschatten taak heeft het baasje in eigen handen. Zorg voor:

  • Goede hygiëne.
  • Aangepaste verzorging volgens ras en vachttype.
  • Comfort: bevorderd de gezondheid.
  • Genoeg beweging (cfr BMI).
  • De juiste voeding (obesitas vermijden; dieetvoeding waar nodig).
Chirurgie

Operaties gebeuren enkel na afspraak.
Dieren dienen hiervoor nuchter binnengebracht te worden rond 10 uur ’s morgens.
Indien dit voor u niet mogelijk is, kunnen ze eventueel ook al de avond ervoor binnengebracht worden.
Ze moeten nuchter zijn, wat wil zeggen dat ze geen eten meer mogen krijgen van de avond ervoor (rond 20-21u). Drinken mag wel nog.
De patiënten mogen dezelfde dag nog naar huis tenzij anders vermeld door de dierenarts.

Gasanesthesie

Uw dier wordt bij ons in slaap gebracht via gasanesthesie. Dit is een veiliger methode dan de klassieke anesthesie via injectie, omdat het veel beter te controleren is en de dieren sneller ontwaken uit de anesthesie. Vooral voor oudere honden met hoger anesthesie risico kan dit van groot belang zijn.

Digitale radiografie

Contacteer ons voor meer info

Microscopie

Contacteer ons voor meer info

Echografie

Contacteer ons voor meer info

Tandheelkunde

Detartrage en tanden trekken.
Hiervoor beschikken we over een toestel die de tandplak perfect verwijderd zonder verdere schade aan te brengen aan de tanden. Verder kunnen we met het toestel ook de tanden polijsten zodat ze langer vrij blijven van tandplak.

Bloedanalyse

Hiervoor werken we samen met een extern labo die ons snel een resultaat van de analyse bezorgd.

Voeding

Het belang van de juiste voeding kan niet genoeg benadrukt worden. Een verkeerde voeding kan een negatieve invloed hebben op het gewicht, de spijsvertering, het gebit, de huid en de vacht, de afweer en de vitaliteit van uw dier. Een aangepaste voeding daarentegen houdt uw dier in optimale conditie en kan zelfs deel uitmaken van de behandeling bij bepaalde aandoeningen. Hier omtrent geven we graag advies, gebaseerd op de leeftijd en de gezondheidsstatus van uw dier.

Voeding voor gezonde dieren.Een kwalitatief goed honden- of kattenvoer is best compleet en goed uitgebalanceerd. Compleet betekent dat alle voedingsstoffen voldoende aanwezig zijn en dat er dus geen supplementen meer nodig zijn. Uitgebalanceerd wilt zeggen dat alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn en dat deze aangepast zijn aan het levensstadium van uw hond of kat.
Zo zijn onze puppy en kitten voedingen (0 – 12 maanden) zo samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit van onze jonge dieren extra goed te ondersteunen. Verder zijn ze ideaal voor een goede ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen en bevatten ze de juiste verhoudingen van essentiële mineralen die ervoor zorgt dat uw dier sterke tanden, botten en spieren krijgt. Onze ‘large breed’ voedingen staan in voor een gecontroleerde groei van de botten van grotere honden rassen (>25 kilo verwacht volwassen gewicht). Hierdoor vertonen ze op latere leeftijd vaak minder problemen op hun gewrichten.
Volwassen dieren (12 maanden – 7 jaar) hebben hun eigen specifieke voedingsbehoeften om in topconditie te blijven en te zorgen dat ze een lang en actief leven kunnen leiden.

Gecastreerde of gesteriliseerde dieren krijgen best een aangepaste voeding om overgewicht en problemen met de urinewegen te voorkomen.

Voor de senior dieren (7 jaar en ouder) is het onder meer belangrijk dat hun voeding minder eiwitten bevat, maar dat deze wel van heel hoge kwaliteit zijn om de nieren niet te hard te belasten. Ook andere stofwisselingsprocessen wijzigen met het ouder worden waarvoor de senior voedingen hun behoeften hebben aangepast. De voeding kan meehelpen het gewicht van deze honden en katten, die vaak minder actief zijn, op peil te houden en kan mee zorgen voor een reinigende werking van het gebit. Door de perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren helpt de voeding de botten en gewrichten gezond te houden.
U vindt bij ons voor ieder dier wel een voeding naar zijn of haar behoefte.

Voeding voor zieke dieren of dieren op dieet. Wij hebben ook een uitgebreid gamma van medicinale voeding. Dit zijn voedingen die speciaal zijn samengesteld om ziektes te behandelen of deze behandeling te ondersteunen. Ze worden door ons voorgeschreven bij bepaalde aandoeningen zoals hart-, nier-, lever-, gewrichts-, maag en darm-, urineweg-, of andere problemen. Andere voedingen verminderen stress, minimaliseren allergieën, verhinderen obesitas of ondersteunen bepaalde hormonale aandoeningen zoals een te snelle schildklierwerking en suikerziekte. Deze voedingen zijn op voorschrift en daarom enkel bij de dierenarts of bij de apotheker te verkrijgen.


Mimiek 2018